2023. január 29., vasárnap
FONTOS

“Tudni illik”: képzés a Gyulai Törvényszéken

„Tudni illik” címmel tartottak kompetenciafejlesztő képzést a napokban a Gyulai Törvényszéken. A képzés célja, hogy az ott megszerzett protokoll- és kommunikációs ismereteket a dolgozók az ügyfélkapcsolatok javítása és a munkahelyi közösség erősítése során hasznosítsák, hiszen mindez alapvetően befolyásolja a bíróságok működését és társadalmi megítélését, valamint az állampolgárok bíróságokhoz fűződő viszonyát.

A kétnapos oktatási rendezvényen Bányainé Micski Marianna protokoll- és intézményi kapcsolati szakértő tartott előadást, melynek központi témája a viselkedéskultúra volt. A jó hangulatú képzésen – több kisebb csoportban – a Békés megyei bíróságokon dolgozók 90%-a vett részt, így a bírák és igazságügyi alkalmazottak közül több mint 270 ember volt jelen.

Bányainé Micski Marianna gyakorlati példákkal illusztrált előadása során kitért az általános illemszabályokra, a protokollban használt alapvető fogalmakra, valamint a bírósági munkahelyi viselkedés szabályaira és azokra a szempontokra, melyeket a külső kommunikáció, illetve az ügyfélkapcsolatok során kell szem előtt tartani.

Hangsúlyozta, hogy a „viselkedéskultúra nem munkaidőhöz kötött”, vagyis a bíróságon végzett munka alatt és azon kívül is ugyanannyira fontos ezek betartása. Szó esett továbbá a verbális és nonverbális kommunikációról, a hivatali öltözködéssel és megjelenéssel kapcsolatos elvárásokról is. Végül a hallgatóság tagjai választ kaptak a számukra bizonytalanságot okozó, mindennapi életben felmerült kérdésekre is.

Nézze meg ezt is:

Erdős Kamillról végez kutatást a Néprajzi Múzeum Gyulán és környékén

Erdős Kamill hagyatékát az Erkel Ferenc Múzeum őrzi. A hatalmas anyag 514 fotó negatívot, kéziratos …