2024. április 24., szerda
FONTOS

Októberre ígérik az első szemétszámlák érkezését

Október végén már biztosan megérkeznek az első szemétszámlák, legalábbis ezt ígérte a 3Témában Daróczi László, a Gyulai Közüzemi Kft igazgatója.

A hosszú huzavona után ugyanis megtörténtek az utolsó lépések is, a lakosság jövő tavaszig maximum két számlára számíthat havonta.
A cég mindent megtett, hogy az ígért határidőre megtörténjen a postázás, a számlázást végző Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő azonban az ígért határidőre nem tette lehetővé a számlakibocsátást. Daróczi László a 3Témában elmondta, most már biztosra vehető, hogy október végén megérkezhetnek az első szemétszámlák.
Közel 40 millió forintos saját forrásból a közüzemi kft. a város több pontján is végrehajtott ivóvíz hálózati rekonstrukciót az elöregedett vezetékeken. A Kisvasút és a Kálvin utcák után a Kossuth utcában is korszerűsítették a vezeték hálózatot, itt már az utómunkálatok is befejeződnek a napokban.
A műsorban szó volt még arról is, hogy a város a korábbi elhatározása ellenére még sem lép ki a Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszerből, mert olyan feltételeket sikerült elérni, ami már elfogadható Gyula számára.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …