2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Közszolgálati ügyintéző képzés indult Békésen

Elindult a közszolgálati ügyintéző képzés Békésen – jelentette be a péntek reggeli, a helyi kormányablakban megtartott sajtótájékoztatón Gajda Róbert kormánymegbízott.

Az elméleti órákat a hagyományos keretek között tartják, de a gyakorlat – és ebben Békés tudomásunk szerint nemcsak a megyében számít egyedülállónak, hanem országosan is – élesben megy, a diákok a kormányablakban szerzik meg a legfontosabb ismereteket.

A kormányablakban folyó munka az iskola számára is garanciát jelent arra, hogy a képzésben részt vevő fiatalok jó kezekbe kerülnek – hangsúlyozta a Gál Ferenc Főiskola rektora. Kozma Gábor kiemelte, ez a szakma egy olyan pályán indíthatja el a diákokat, mely megfelelő munkavégzés mellett egész életükben megbecsülést hozhat nekik.

Ennek a képzésnek az elindítása is része a területi közigazgatás megújításának – derül ki Gajda Róbert kormánymegbízott szavaiból, aki kitért arra is, hogy a békési középiskola a tavalyi fenntartóváltással új perspektívát kapott, és hogy tud élni vele, azt ez az új kurzus is bizonyítja.

Békésen ebben az évben 17-en kezdtek közszolgálati ügyintézői tanulmányokat. Az OKJ-s képzést a megfelelő előképzettséggel egy, anélkül két év alatt lehet elvégezni.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …