2024. április 24., szerda
FONTOS

Két helyszínen emlékeztek az ’56-os hősökre

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei vérükkel mosták tisztára a nemzet becsületét. Nekik köszönhetően nézett a világ ismét tisztelettel és megbecsüléssel a magyarságra – mondta október 23-án, vasárnap Görgényi Ernő polgármester. Gyulán idén is két helyszínen emlékeztek a hatvan évvel ezelőtt történtekre.

Gyulaváriban a kopjafánál kezdődött az 1956-os forradalom hatvan éves évfordulójára rendezett megemlékezés, ahol beszédet mondott Kónya István alpolgármester. A szónok rámutatott, hazánk több mint ezer éves történelmének számos véráztatta eseménye volt, amire mindig emlékeznünk kell, ilyen volt 1956 is. Az ünnepi műsorban  a Calliope Diákszínjátszókör tagjai idézték meg az akkori eseményeket, a rendezvény zárásaként a jelenlévők a kopjafánál elhelyezték a tisztelet koszorúit.
A városi program az Október 23-a téren a Himnusz hangjaival vette kezdetét, az Erkel Ferenc Vegyeskar tolmácsolásában. Beszédében Görgényi Ernő polgármester emlékezett a hősökre, aki hangsúlyozta, azokon a nemes eszméken amelyeket a forradalom képviselt, nem fog az idő vasfoga, a szabadságharc értékei örökérvényűek és egyetemesek.
Az ünnepi műsorban Őze Áron színművész és Dresch Mihály kiváló művész emlékezett a zene és a költészet nyelvén a forradalmi eseményekre.
Az ünnepi megemlékezés végén a jelenlévők az 56-os emlékműnél elhelyezték a tisztelet koszorúit.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …