2024. április 23., kedd
FONTOS

Az utak javítása az egyik fő cél a külterületeken

Harmadik alkalommal rendezett fórumot a Gyulai Kert és Tanyatulajdonosok Egyesülete. Továbbra is az utak állapota és a villany hiánya a legfontosabb probléma a külterületeken élők számára.
Harmadik alkalommal rendezte meg a gyulai kert és tanyatulajdonosok egyesülete őszi tanyasi fórumát. A rendezvényen lehetőség nyílik, hogy a tanyavilágban élők, elmondhassák a város vezetőinek és az egyesület tagjainak, hogy mik az őket érintő legfontosabb problémák. Az egyik ilyen az útfejlesztés, ehhez már 200 ezer forint önerőt is összegyűjtöttek, hogy kőzúzalékkal feltöltsék a problémás szakaszokat. Az itt élők nagy örömére éppen a napokban szereltek fel két közvilágítási lámpát. A másik gond a hulladék megfelelő kezelése.
Az egyesület folyamatos kapcsolatban van a város vezetésével, de ezeken a fórumokon közvetlenül tudnak tájékoztatni arról is, milyen elmaradt fejlesztéseket szeretnének megvalósítani, és hogyan lehetne a problémákat minél hamarabb orvosolni. Továbbra is a legfontosabb kérdés az úthálózat és villany kiépítése, amelyre pályázni szeretne az egyesület, és lehetőségeihez mérten összefogással próbáljál környezetüket szépíteni.
A rendezvényen egészségügyi szűrést is biztosítottak a szervezők, a fórum egy fehér asztal melletti kötetlen beszélgetéssel zárult.

Nézze meg ezt is:

Szerdától tesztüzem – már látogatható a Ladics-ház

Célegyenesbe ért a Ladics-ház korszerűsítése, a napokban az utolsó simításokat is elvégezték a szakemberek. A …