2024. április 26., péntek
FONTOS

750 csapat gyúrt egyszerre a Csabai Kolbászfesztiválon

Rekordszámú, összesen 750 csapat gyúrta egyszerre a kolbászt az idei 20. Csabai Kolbászfesztiválon. A rendezvény díszvendége Gyula volt, a város még egy hotelszobát is kialakított a standján, ahol a főbb értékeit népszerűsítette.

Már igazi fesztivál hangulat uralkodott szombaton délelőtt a Csabai Kolbászfesztivál legnagyobb sátrában, ahol az összesen 570 csapat egy része lelkesen gyúrta a kolbászt, a legkülönfélébb recept szerint. A budapesti Harley Davidson klub közel harminc tagja a helyi ízesítés szerint készítette versenyművét.

Volt olyan csapat, akik bár nem vettek részt a gyúrásban azért érkeztek ide az ország másik részéből, hogy jobban összekovácsolódjanak.
A megyei büntetés végrehajtási intézet dolgozói a “Kolbász rabjai” nevű csapattal neveztek a megmérettetésre, de ilyenkor a hivatalos forma mellőzésével lehet kikapcsolódni a hétköznapi monotóniából.
Idén a kolbászfesztivál hazai díszvendége Gyula volt, a város ehhez mérten igyekezett úgy megjelenni a rendezvényen, hogy a fürdőváros legfontosabb értékeit népszerűsítse. Ehhez egy hotelszobát is felépítettek a standon, ahol több gyulai cég mutatkozhatott be.

Az Almásy kastély iránt indulása óta nagy az érdeklődés, de a vezetés úgy gondolta, egy ilyen rendezvény jó alkalom ennek további erősítésére.
A rendezvény négy napja alatt több mint 100 ezren látogattak ki fesztiválra, ahol a hazai zenei élet szereplői mellett, külföldi sztárfellépők is szórakoztatták a nagyérdeműt.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …