2021. április 13., kedd
FONTOS

Könyvek mitőlünk

A Dél-Alföldet három kötet is képviseli a legfrissebb könyvkínálatban. Darvasi László folytatja Szeged-mitológiáját, történelmi tényeken alapuló szépprózai legendáinak sorát.

A török kor és a nagy árvíz horizontjára álmodott, korábbi irodalmi fantáziáit követően most a szegedi boszorkányok históriáját teszi meg regénye, A taligás hátteréül, hogy valós és képzeletbeli összefüggéseken keresztül lebilincselő mesét szőjön rólunk, esendő és elragadó emberi lényekről.

Grecsó Krisztián ezúttal sem szakad el szűkebb pátriája, Békés megye mikrovilágától. A Jelmezbál mai családregény: alakjai köztünk élnek, kortársaink problémáival bajlódnak, kortüneteinket testesítik meg válságaikban, kiúttalanságukban, morális bizonytalanságukban. E pátoszmentes, illúzió vesztett korszak Grecsó mesteri tollán felmutatja érzékeny, sebezhető, megváltatlan voltát is.

Új kiadásban vált elérhetővé a XX. század fontos, Szegeden alkotott költője, Baka István életműve: összes versei ismét elérhetők a Kalligram Kiadó igényes gondozásában.

Nézze meg ezt is:

A járvány idején is összhangban dolgoznak a gyulai pedagógusok

  Az egészség megóvására és a gyermekek, tanulók lelki szükségleteinek a kielégítéséért is dolgoznak a …