2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Alácsövezik az egész Göndöcs kertet

Hétfő délelőtt javában folytak a munkálatok a Göndöcs kert sportcsarnok felőli oldalán. Az öntözőrendszer kiépítéséhez most jó az idő, az elmúlt időszakban hullott csapadék nem hátráltatja a csövek lefektetését.

Az új öntözőrendszer a régi, újranyitott kútból kapja majd a vizet – hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón. Az öntözőberendezés telepítését a teljes, négy hektáros területből több, mint két hektárt érint, ezeken található zöld felület. A rendszer kiépítését a következő 180 napban egy helyi cég, a Gyula-Táv Bt végzi el.

A Göndöcs kert egésze – benne az épületekkel 2014-ben újult meg, a következő évben a művelődési ház belső terét korszerűsítették – emlékeztetett Görgényi Ernő polgármester. A korábbi program keretein belül ezeket a munkálatokat nem tudták finanszírozni, ugyanakkor tudták, hogy szükségesek.

A Göndöcs kertben összesen 8500 méternyi csövet fektetnek le a következő időszakban, ezek mellé közel 5 ezer méter kábelt fektetnek le. A beruházás 18 millió forintos költségét teljes egészében a helyi önkormányzat állja.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …