2024. április 19., péntek
FONTOS

Előadások és szűrések az egészséghéten

Számos figyelemfelkeltő előadással és ingyenes szűrésekkel várják a lakosságot az idén már negyedik alkalommal megrendezett Egészséghét programjaira. A szervezők célja ráirányítani a figyelmet az egészséges életmód és a megelőzés fontosságára.

A programsorozat középpontjában betegségek megelőzése, az egészségügyi szűrések népszerűsítése áll. Hack Erzsébet  családorvos előadása az idősek életminőségének javítását emelte ki, ahol elhangzott, számos időskori problémára nem kell feltétlenül gyógyszeres kezelést alkalmazni, hiszen a természetes gyógymódok sok esetben tudnak segíteni,

Rozek Anikó az Egészségfejlesztési Iroda munkatára  a 3Témában beszélt a szűrések fontosságáról. Az egyik cél ugyanis az, hogy az emberek elmenjenek a szűrésekre, mert az időben felfedezett betegségek nagy része még jól gyógyítható.
A hét programjaiban a szervezők megpróbáltak olyan felvilágosító előadásokat szervezni, ami a széles rétegekhez szól. Így a párkapcsolat mellett a családállítással, a védőoltásokkal és az egészséges étkezéssel kapcsolatos programok is az egészséghét részét képezik.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …