2022. november 26., szombat
FONTOS

Kibővített bírói tanácskozás a törvényszéken

Kibővített bíró tanácskozást tartott a napokban a Gyulai Törvényszék büntető kollégiuma, a szakmai rendezvényen a büntető ügyszakos bírák és bírósági titkárok, valamint szegedi és kecskeméti kollégiumvezetők vettek részt.

Az ülés első előadója Tömőné Liszkai Judit bíró volt, aki az elsőfokú ítéletszerkesztés problematikájával foglalkozott. Egy határozatmintán keresztül bemutatta a helytálló szövegezést, és felhívta a figyelmet a határozatokban a helyes szóhasználat fontosságára, illetve az alkalmazott jogi szakkifejezések pontosságára.

Ezt követően Pencz Kornél európai jogi szaktanácsadó mutatta be röviden az Európai Jogi Szaktanácsadói Hálózat feladatait és munkáját, továbbá ismertette azokat a jogeseteket, melyek az elmúlt hónapokban hazánk vonatkozásában leginkább jelentősek voltak. Végül Katona Ágnes tartott előadást „A grafológia létjogosultsága a büntető ítélkezés területén” címmel.

Hajduné Iszály Anna, a Gyulai Törvényszék büntető kollégiumvezetője az ülést megnyitó beszédében hangsúlyozta a rendszeres szakmai tanácskozások megtartásának kiemelkedő szerepét az egységes joggyakorlat biztosításában.

Nézze meg ezt is:

Gyulai cégek vezetőinek tartott prezentációt a Neumann János Egyetem két dékánja

  Az esemény célja az volt, hogy a kecskeméti intézmény szeretne együttműködni fürdővárosi cégekkel a …