2024. április 16., kedd
FONTOS

Felkészülten várják a telet a hajléktalanszállón

Bár a téli idő még csak ezután következik a gyulai hajléktalanszállón már felkészültek a zord időjárás beköszöntére. A nappali részlegen több mint 100 embernek tudnak rendszeres ellátást biztosítani, az éjszakai szállón pedig közel ötven férőhely van a rászorulóknak.

A szállón már ilyenkor is közelít a létszám a 100 felettihez, de senkit nem utasítanak el, ha kell további helyek felszabadításával is tudják fogadni a rászorulókat. A nappali melegedőben a meleg étel mellett tisztálkodási és pihenési lehetőség is van. Az ellátás színvonalát idén is pályázatokkal tudják javítani.
Szántó Pál szakmai vezető elmondta, hogy az éjszakai menedékhelyen milyenek a körülmények, itt 44 főt tudnak egyszerre fogadni, de krízis helyzetben ez tovább bővíthető. Minden este hattól másnap reggel nyolcig lehet tartózkodni, az elmúlt időszak felújításainak köszönhetően sokat javultak a körülmények.

 

A krízisautó idén is rendelkezésre áll, hétköznap este tíztől reggel 8-ig, hétvégén pedig 24 órás ügyeletben látják el a feladatokat. A téli krízis időszak jövő március 31-ig tart.

Nézze meg ezt is:

Megkezdődött a közlekedési hét a Béke sugárúti óvodában

  Az őzike csoport műsora színesítette a tizenkilencedik alkalommal életre hívott közlekedési hét programsorozatot a …