2021. március 7., vasárnap
FONTOS

A szárazságtűrő növényeké a jövő

Gyula meghatározó turisztikai vonzereje a virágos közterületek, sétányok, parkok. Ezért is fontos, hogy mindig legyenek új növények telepítve, amik követik a trendeket és jól tűrik az itteni időjárási viszonyokat, mondta el a 3Témában Szászné Várkonyi Adrienn főkertész.

Abban, hogy Gyula az elmúlt időszakban számos elismerést szerzett a virágosításért, a parkok, közterületek gondozottságáért nagy szerepe van a gondosan megtervezett ez irányú munkáknak. Szászné Várkonyi Adrienn a 3Témában elmondta, folyamatosan figyelik a  trendeket, és mindig kipróbálnak egy-egy új növényt, hogy az itteni körülmények között mennyire tudnak megfelelően fejlődni. Az egyik legnagyobb kihívás a növények szárazságtűrése, mert az elmúlt időszak azt mutatja, hogy ez a tendencia folytatódik.

Jelenleg a város több pontján folynak növénytelepítési munkák, ami az egyik legfontosabb fázisa ezeknek a feladatoknak, mert a növények gyökeresedésében nagy segítséget jelent a téli csapadék.  Az Almásy kastélynál pedig a napokban már befejeződött a puszpáng moly miatt kipusztult növények cseréje, így remélhetőleg ez a probléma is megoldódik a jövőben.

Nézze meg ezt is:

118 új fertőzött Békés megyében

A pénteki 13 757 eset után szombaton 118 új fertőzöttel 13 875-ra nőtt a Békés …