2024. március 29., péntek
FONTOS

Hamis iratokkal vásárolt telefont, előzetesben van

A rendőrség csalás miatt javasol vádemelést egy férfi ellen, aki más nevére szóló személyi igazolványt használt, úgy kötött szerződést Békésen.
Más nevére szóló, hamis személyi igazolvánnyal és hamis lakcímkártyával, meghatalmazással vásárolt egy több mint 300 ezer forint értékű okostelefont egy budapesti férfi 2016. szeptember 7-én Békésen. Az egyik mobilszolgáltató szerződött partnerének üzletében két egyforma készüléket kért és a vételárat részletekben akarta kifizetni. Az üzletben csak egy olyan telefon volt, amilyet szeretett volna. A szerződés megkötéséhez egy győri férfi nevére szóló, hamis személyi igazolványt és egy cég nevében kiállított, hamisított meghatalmazást használt. Ezután Gyulára ment, ahol ugyanannak a mobilszolgáltatónak az ügyfélszolgálatán – szintén hamis iratokkal – két ugyanolyan telefont akart venni. A készülékből nem volt készleten, ezért a férfi a távközlési cég békéscsabai üzletben próbálkozott. Az ott dolgozók már tudtak a békési és gyulai üzletben történtekről, így amikor a férfi megjelent náluk, hívták a rendőrséget.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a történteket követően a 47 éves B. Antalt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását, amit az ügyészség indítványára a bíróság elrendelt. A csalással, közokirat-hamisítással és hamis magánokirat felhasználásával gyanúsítható férfi ellen a rendőrség vádemelést javasol. A nyomozás iratait a Békéscsabai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2016. november 24-én elküldte a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Nézze meg ezt is:

Félévszázados jubileumához ért a városi borverseny

  Sándor János több, mint 15 éve foglalkozik borászattal  néhai nagyszülei háznál, ahol van borospince …