2021. március 7., vasárnap
FONTOS

Sikeres a kendertermesztési program

Sikertörténetként értékelték a közfoglalkoztatási program keretében tavaly év végén elindult kendertermesztést és feldolgozást a témában tartott vésztői sajtótájékoztatón. Idén már 25 településen, közel 70 hektáron termesztenek ipari kendert, melynek minden része hasznosítható.

A kendertermesztés tavaly indult be a megyében ahol mostanra már 25 önkormányzat bevonásával folyik a növény termesztése közel 70 hektáron, ami számtalan lehetőséget rejt magában, hiszen a növény minden része a  szár, a levél, a magja és olaja is hasznosítható, tudtuk meg a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Azzal, hogy lezárult az ezévi kendertermesztési  közfoglalkoztatási program, azt mutatja, hogy sikeres volt a kezdeményezés és a jövőben még több önkormányzat bevonásával, nagyobb területen, a feldolgozásra is nagy hangsúlyt fektetve szeretnének újabb közfoglalkoztatási programokat beindítani.

A program tehát folytatódik, az egyik legfontosabb feladat, hogy a gépesítés területén előrelépés történjen, mert ez az egyik alapfeltétele, hogy további területeket vonjanak be a kendertermesztésbe.

 

Nézze meg ezt is:

118 új fertőzött Békés megyében

A pénteki 13 757 eset után szombaton 118 új fertőzöttel 13 875-ra nőtt a Békés …