2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Termál – Ferencváros II. 3-1

Mintegy hatvan FTC szurkoló buzdította a Ferencváros második csapatát a vasárnap délutáni, NB III-as bajnokin, Gyulán, de a hazai nézők is a szokottnál nagyobb számban képviseltették magukat. A fővárosiak sokáig a szűkebb élbolyhoz tartoztak, utóbbi hét mérkőzésükből azonban csak egyet, a sereghajtó Komló ellenit nyerték meg. Nem sikertörténet a Termál őszi szereplése sem, az edzőváltáson is átesett, kieső helyen álló csapat hazai pályán még nem nyert meccset, a Ferencváros pedig közel sem ígérkezett könnyű ellenfélnek.

A Kátai Gábor játékvezető sípszavára kezdődő mérkőzésen a vendégek erős nyomás alá helyezték a gyulai együttest. Az 5. percben Kárász labdáját Popov Patrik tette le Gera Dávidnak, aki befelé cselezett, majd kilőtte a hosszú oldalt. A Termál rövid idő alatt három helyzettel válaszolt, a 7. minutumban Sipos szabadrúgása csattant a kapufán, majd Nagy Gergely lövése ment mellé, a 11. percben pedig a szöglet után Styecz fejéről ment mellé a labda. A 18. percben Zámbori bedobása után Balogh Milán fordult kapura, de Kersák Roland védett. Alig két perc telt el, mikor Burai labdáját Styecz közelről próbálta a hálóba kotorni. A 33. percben Burai elé került egy kifejelt labda, a lövésbe Styecz ért bele, de Kersák a helyén volt. Az első félidőben döntően a Termál irányította a játékot, a Ferencváros a gólon kívül nagyobb helyzetig nem jutott el, azonban sikerrel őrizte előnyét.

A második játékrész zöld-fehér füstfelhőkkel indult útjára, a Termál továbbra is nagy erőket mozgósított az egyenlítésért. A jég az 57. percben tört meg, Nagy Gergely lövését még védte a kapus, de a kipattanót Styecz Milán a kapuba helyezte. Hat perc múlva jött a második hazai gól, egy gyors fürdővárosi kontra végén Okos ugyan jól tette el a labdát a kapus felett, de a lécet találta telibe, a kipattanóra azonban Nagy Gergely a legjobbkor érkezett. 2-1-es hátrányban már a Ferencváros is többet tett az újabb gólért, de a gyulai védelem állta a sarat a vendégek próbálkozásainál. A 77. percben Balogh Milán blokkolt, majd tört előre az Okostól visszakapott labdával. Lefutotta emberét, elvitte a védő mellett, majd a hosszúba lőtt. Egy perc múlva a Ferencváros kapusa – a játékvezető szerint – a büntetőterületen belül ért a labdához. Az FTC a 84. percben járt a legközelebb a szépítéshez, de Popov lövése mellé szállt.
A végeredmény: Várfürdő-Gyulai Termál FC – Ferencváros II. 3-1.

A találkozó után Lipcsei Péter, a vendégek vezetőedzője nem nyilatkozott, Szentléleki Béla szerint a Termál megérdemelten nyert.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …