2024. április 23., kedd
FONTOS

Elismerték a véradókat

Dallal köszöntötték hétfő délután a váradókat Gyulán. A hagyományos, év végi ünnepségen azokat ünnepelték, akik önként nyújtottak segítő kezet másoknak. A 110-szoros véradó Bugyik László azt mondta, szívesen segít az embereknek, de a véradás az ő közérzetének is jót tesz.
Nehéz, de eredményes évről beszélt a vöröskereszt gyulai területi vezetője. Dénesné Kereső Irén elmondta, az egyre inkább öregedő lakosság körében a családokat, a fiatalokat próbálják megszólítani, az első eredmények pedig már látszanak. Elismeréssel szólt a véradók munkájáról a vöröskereszt megyei igazgatója. Tóth Zoltánné kiemelte, Békés megye a véradások arányát tekintve továbbra is az országos élmezőnyben van, ez a munka ugyanakkor egyre nagyobb feladatot ró a közreműködőkre. Az idei év egyik fontos eseménye volt, hogy a múlt héten Budapesten véradóbarát munkahely címet kapott a gyulai Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban az időskori mozgás

  Szerda délután a Gyulai Egészségfejlesztési Iroda szervezésében az egészség megőrzésével kapcsolatos előadást  tartottak  a …