2022. június 30., csütörtök
FONTOS

Gyulán tanácskoztak a nőgyógyászok

Pénteken az új műtéti eljárások mellett az új szakmai protokollok is terítéken voltak a Magyar Nőorvos Társaság Délkelet-Magyarországi Szekciójának gyulai kongresszusán. A szimpóziumon elhangzott, ez ülés kiváló alkalom arra, hogy nemcsak a tudományról és a mindennapi munkáról beszéljenek az érintettek, hanem a baráti kapcsolataikat is elmélyítsék. Az egyik legfontosabb téma azokat a műtéti eljárásokat érintette, amikkel folyamatosan próbálják egyszerűsíteni ezeket az a beavatkozásokat, amelyek jelentősen meggyorsítják a gyógyulás folyamatát, ezáltal megkönnyítve a betegek helyzetét. A közel hetven résztvevővel lebonyolított kongresszusra az ország minden részéből érkeztek résztvevők.

Szombaton, kora délelőtt avatták fel a nőgyógyászati osztály bejáratánál Jakubecz Sándor emléktábláját. Jakubecz Sándor közel három évtizeden át vezette az osztályt, és mint elhangzott, munkássága révén nemcsak a megyében, hanem országosan is nagy hatást gyakorolt az ellátás színvonalának javítására – mondta Papp Zoltán budapesti szülés-nőgyógyász professzor. Kiemelte, Jakubecz Sándor kitartóan tudott küzdeni az elveiért, a nőgyógyászati betegekért, a szülő édesanyákért. A program szombaton a polgári és büntetőjogi felelősség az egészségügyi gyakorlatban című konferenciával fejeződött be.

Nézze meg ezt is:

Elképesztő állapotok uralkodtak egy szeghalmi kistermelő állattartó telepén

Egy Békés megyei kistermelő állattartó telepén és élelmiszer-előállító egységében tartott ellenőrzést június közepén a Nemzeti …