2021. április 13., kedd
FONTOS

Ajándék a szabályosan közlekedőknek

Mikulás nap alkalmából hasznos aprósággal lepte meg a szabályosan közlekedő autósokat a rendőrség Békéscsabán.
Megváltoztak az útviszonyok, a járművezetőknek alkalmazkodniuk kell a téli időjáráshoz. Fontos, hogy a balesetek megelőzése érdekében járműveiket is felkészítsék a hideg időben való közlekedésre. Erre igyekezett felhívni a figyelmet a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2016. december 5-én Békéscsabán. A Szarvasi úton tartott közúti ellenőrzés alkalmával a szabályosan közlekedő autósoknak üdvözlőlappal és jégkaparóval kívántak további jó utat.

A jégkaparó és a jégoldó a téli időszakban alapfelszerelés. Indulás előtt teljesen le kell tisztítani a szélvédőt és az ablakokat azért, hogy a jármű vezetője jól kilásson. Az autó tartályában legyen elegendő téli ablakmosó folyadék és nem árt tartalékot is bekészíteni a csomagtartóba. Az ablaktörlő lapátokat is rendszeresen ellenőrizni kell. Ha már nem törölnek megfelelően, ki kell cserélni őket. Fontos, hogy jól működjenek a fényszórók és a világítások. A „látni és látszani” elv érvényesülése a biztonságos közlekedés alapfeltétele. A téli gumiabroncs is a biztonságot szolgálja, ezért legyen megfelelő állapotú, profilmélységű abroncs az autón.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság kéri a járművezetőket, hogy vegyék figyelembe a megváltozott időjárási- és útviszonyokat. Télen ugyanannak az útnak a megtétele több időt vehet igénybe. Inkább induljanak el korábban és vezessenek óvatosan, türelmesen!

Nézze meg ezt is:

Több mint 20 postaládát rongált meg egy férfi Békéscsabán

  Volt olyan, hogy a ládákban talált kulcsokat és újságokat is elvitte. A rendőrség a …