2022. november 26., szombat
FONTOS

Illegális húsüzemet számolt fel a NAV a megyében

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága pénzügyőrei Gádoroson, egy korábbi termelőszövetkezet telephelyén 7,4 tonna ismeretlen eredetű hústerméket találtak. A kormányhivatal elrendelte a nagy mennyiségű húsáru megsemmisítését.

 

A pénzügyőrök egy közúti EKÁER ellenőrzését követően jutottak el egy gazdálkodó gádorosi telephelyére. A telephely melletti raktárban kacsa-, pulyka-, sertés- és csirkehúsra bukkantak a pénzügyőrök, az épülettől távolabb pedig mintegy 20 köbméter különféle állatokból származó belsőséget és vágási hulladékot találtak kiborítva. A „húsüzem” körülményeire való tekintettel azonnal értesítették a kormányhivatal munkatársait.

 

A vizsgálatot követően s kormányhivatal a 7400 kilogramm különféle hústermék azonnali megsemmisítését rendelte el. A NAV az ellenőrzéskor előkerült okmányok, számlák és iratok alapján vizsgálja a gazdasági társaság korábbi ügyleteit.

Nézze meg ezt is:

A vasúti átjárókban történő helyes áthaladásra hívja fel a figyelmet a rendőrség

A biztonsági öv használatára rendszerint felhívják a figyelmet a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. Emellett a …