2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Plüssmacik kerültek a mentőautókba

Százharminc plüssmackót adott át szerdán a gyulai mentőknek Daniné Kiss Beáta Éva, a „Plüssmacit a Békés megyei mentőautókba!” kezdeményezés egyik szervezője.
Az ötlet Győr-Moson-Sopron megyéből származik. Nagyon sok civil, iskolai és vállalkozói felajánlásából közel 5000 játék gyűlt össze, melyből mintegy 3000 plüssmackó. Az adományokból jut a gyulai, békéscsabai és orosházi kórházak gyermekosztályainak is.

A gyulai mentőállomásnak eddig is voltak játékai az autóban, melyeket minden szolgálat után cseréltek vagy fertőtlenítettek. Ezeket nem tudták odaadni a gyermekeknek örökbe.
A játéknak viszont fontos szerepe van az olyan, gyermekeket érintő baleseteknél, sérüléseknél, ahol ők pszichés, sokkos hatásoknak vannak kitéve. A felmérések alapján tény, hogy a traumát átélő gyermekek a mackó ölelésével megnyugszanak a sokkot követően.

Más mentőállomások és egyéb civil szervezetek részére is átadnak plüssöket, játékokat, akik még ilyen gyermekekkel foglalkoznak. Ez a játékmennyiség több évre elegendő.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …