2024. április 19., péntek
FONTOS

Letöltendőt kaptak a korrupt gyulai határrendészek

Vesztegetés miatt letöltendő börtönbüntetést kapott az a tíz gyulai határrendész, akik még 2014-ben hónapokon keresztül sarcolták az átkelőhelyre érkező külföldi kamionosokat. Néhány euróért, vagy apró ajándékokért gyorsabban átengedték őket, de szemet hunytak a kisebb szabálytalanságok felett is – írta a hirado.hu. A most elítélt határrendészeket 2014. április 18-n, szolgálat közben fogták el a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai a TEK közreműködésével. Voltak, akiket az útlevélkezelő fülkéből vittek el.

Az akkori gyanú, illetve most már az ítélet szerint is, hónapokon keresztül sarcolták a külföldi kamionosokat. Általában 5 eurót, vagy 10 román lejt kértek, de ha a sofőrnél nem volt pénz, üdítőitalt, vagy csokoládét is elfogadtak, hogy szemet hunyjanak a kisebb szabálytalanságok felett. Egy szolgálatban százezer forintot is megkerestek, fejenként.

A vesztegetéssel vádolt határrendészek ügyében a bíróság a múlt héten hirdette ki az első fokú ítéletet. Juhászné Prágai Erika, a Szegedi törvényszék szóvivője a hirado.hu-nak azt mondta, hogy a vádlottak 1 év 6 hónap és 4 év közötti, letöltendő börtönbüntetést kaptak. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …