2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Turisztikai fejlesztést hozhat, ha Gyula és Békéscsaba kiemelt célpont lesz

Komoly milliárdok érkezhetnek a térségbe, ha Gyula és Békéscsaba környéke valóban kiemelt turisztikai célpont lesz.

Az erről szóló döntés még ebben az évben megtörténhet, melynek révén jelentős infrastrukturális és marketing fejlesztésekre nyílna lehetőség.
Komoly jelentősége lehet annak, ha Gyula és Békéscsaba környéke kiemelt turisztikai célpont lesz, mutatott rá Komoróczki Aliz a gyulai turisztikai kft vezetője. Ezzel a minősítéssel ugyanis olyan forrásokhoz juthat a térség, amellyel további turisztikai fejlesztéseket lehetne tető alá hozni. Az infrastrukturális beruházások mellett ez marketing keretek bővítését is lehetővé tenné.
Bár turisztikai szempontból Gyula a központ, Békéscsaba az országos fesztiváljaival jó együttműködést jelenthet, hiszen ezek a rendezvények közvetve a fürdővárosi turizmust is erősítik. A megyeszékhelyen szintén történtek szállodafejlesztések, ami további vendégszám emelkedést generálhat a térségben.

 

Azt még nem lehet tudni, hogy mekkora forrásra számíthat a térség, de figyelembe véve a balatoni és a soproni terveket, komoly milliárdok realizálódhatnak itt is, ami egy turizmusra építő városnak meghatározhatja a közép és hosszú távú jövőjét.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …