2024. április 26., péntek
FONTOS

Új programokat tervez a civil referens

A gyulai civil élet felpezsdítését, és a helyi szervezetek közötti kapcsolatok elmélyítését tartja egyik fontos feladatának Szabó Dániel.
A közelmúltban megválasztott civil referens további programok elindításával szeretné színesíteni a fürdővárosi események palettáját.
Számára nem idegen a közéleti munka, 2011-ben alapító tagja volt az Együtt Gyulaváriért Egyesületnek, aminek 2014 óta az elnöke is. Ezen a munkán keresztül komoly tapasztalatokat szerzett. A benne lévő tenniakarás miatt rövid gondolkodás után elvállalta a referensi pozíciót. Az egyik legfontosabb feladatának most azt tartja, hogy a több, mint 100 civil szervezet működését felülvizsgálja, és lehetőségeihez mérten segítse a munkájukat.
Az első civil kerekasztalt február 17-én tervezik, amellyel az első gyulai civil kulturális börzéhez kapcsolódnának, de még előtte egy fórumot is rendeznek, amelyen a szervezetek pályázati lehetőségeiről tájékoztatnák az érintetteket. Idén is kiemelt esemény lesz a civil hét, melyet a mobilitási héttel egy időben bonyolítanának le.
Szabó Dániel elmondta még, a későbbiekben olyan rendezvényeket is szeretnének életre hívni, ahol a fiatalokat érintő kérdéseket szakemberek bevonásával vitatnának meg.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …