2022. november 26., szombat
FONTOS

A világnapok köré szerveztek vetélkedősorozatot

A gádorosi katolikus iskola 7. b osztályának lány csapata vehette át az első díjat kedd délelőtt, a megyei kormányhivatal békéscsabai központjában. A népegészségügyi főosztály tavaly októberben három fordulóból álló, őszi vetélkedősorozatot hirdetett a világnapokhoz kapcsolódóan, ezen a megye valamennyi iskolájának diákjai részt vehettek.

A versenyzők három hónap világnapjai köré szervezett feladatokban mérhették össze meglévő ismereteiket az adott témakörökben. A szabadon választható feladatok teret engedtek a tanulók kreativitásának is, így a plakát készítés, vers- és esszéírás is szerepelt a programban, de össze lehetett állítani három napos, szívbarát étrendet, illetve olyan menüt, melyet cukorbetegek is fogyaszthatnak.

A programsorozat fontos célja volt, hogy bővítse a fiatalok ismereteit, és felkeltse érdeklődésüket olyan témák iránt, melyekkel egyébként nem feltétlenül foglalkoznának. A versenyt a gádorosi katolikus iskola lány csapata nyerte a békéscsabai Szeberényi és a gádorosi fiúk előtt. Különdíjban részesült a gyulai Karácsonyi nagykamarási iskolájának egysége.

Nézze meg ezt is:

Gyulai cégek vezetőinek tartott prezentációt a Neumann János Egyetem két dékánja

  Az esemény célja az volt, hogy a kecskeméti intézmény szeretne együttműködni fürdővárosi cégekkel a …