2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Fokozottan figyeljünk a hidegben az állatokra

Az extrém hideg időjárás az állatokra is veszélyt jelenthet, de megfelelő odafigyeléssel megóvhatjuk kedvenceiket. Ilyenkor fontos a szélvédett fekvőhely kialakítása, és figyeljünk, hogy naponta többször legyen friss ivóvíz és felmelegített étel az állat előtt.
Amint az emberekre, úgy a házi kedvencekre is jelenthet veszélyt a tartós hideg, de ha betartjuk a megfelelő előírásokat, úgy megelőzhetjük a nagyobb bajt. Az állatok ugyanúgy mint az ember meghűlhetnek és akár torok gyulladást is kaphatnak, az egyik legfontosabb a megfelelő hőmérsékletű ivóvíz folyamatos biztosítása.
A nagy testű vastag bundával rendelkező kutyák, amelyeket egyébként is kint tartanak viszonylag jól tűrik a hideget, de ilyenkor érdemes az ő fekvőhelyükre is odafigyelni, elsősorban a megfelelő szigetelés és béleltség a fontos, a szakember nem javasolja a szalmát vagy forgácsot,mert bőrbetegségeket okozhat.
A kutyákra kapható ruházatról megoszlanak a vélemények, a szakember a kifejezetten rövid szőrű állatok esetén javasolja, a hideg mellett ez a hótól is védi a jószágot, de zárt helyen ne tartsuk rajta. A kutyák sétáltatása ilyen időben is fontos, de a szokásosnál rövidebb ideig ajánlott.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …