2024. április 24., szerda
FONTOS

Fogható lesz a Gyula Tv a UPC új hálózatán

Pályázat kiírásáról döntött a városi képviselő-testület csütörtöki, soros ülésén a Gyulai Várszínház vezetői posztjára. Szélessávú hírközlési hálózatot épít ki a fürdővárosban a UPC, ezen a Gyula Televízió is fogható lesz.

A grémium elfogadta a város idei évi költségvetési rendelettervezetét.
Az interpellációk órájában elsőként Durkó Károly kért szót a városi képviselőtestület soros ülésén aki elmondta, egy  régi problémára hívta fel a figyelmet, hiszen  tavaly májusban ígéretet kapott a Kossuth tér és a Kapushíd burkolatának egy részének kijavítására, de ez a mai napig nem történt meg. A képviselő azt a választ kapta, hogy tavaly forráshiány miatt ezt a munkát valóban nem végezték el, de idén a turisztikai szezon megkezdése előtt a közel 500 négyzetméteres felületet ki fogják javítani.
Csengeri Lajos, a nehéz helyzetben lévő emberek életkörülményeinek javítására tett javaslatot interpellációjában.
A válaszban elhangzott, az országban két ilyen farm működik eredményesen, de több próbálkozás nem hozott eredményt. A város felveszi a kapcsolatot magyar ökumenikus segélyszervezettel és megvizsgálja egy ilyen kezdeményezés elindításának feltételeit.
Ökrös István egy Kulcs utcai  lakossági bejelentés nyomán az utca csapadékvíz elvetésének problémájára hívta fel a figyelmet.

A képviselő ígéretet kapott arra, hogy a jó idő beálltával a közüzemi kft szakemberi megvizsgálják, hogy az ott kiépített csapadékvíz elvezető miért nem látja el a funkcióját és a hibát haladéktalanul elhárítják.
A UPC Magyarország Kft szélessávú hírközlési fejlesztést hajt végre több ütemben, melynek az egyik fontos hozadéka lesz, hogy a a várossal történt megállapodás értelmében a helyi televízió műsorát is továbbítani fogják
Szabó Károly képviselő a cég jelenlévő képviselőjének azt a kérdést tette fel, hogy Gyulán kívüli területeken is tervez-e fejlesztést a cég.
Fontos napirend volt még a Gyulai Várszínház ügyvezetői és színházigazgatói munkakörének betöltésére pályázat kiírása.

A testület döntött a várszínház törzstőkéjének felemeléséről, megszavaztak néhány technikai módosítást és elfogadták a város 2017-es évi költségvetésének rendelettervezetét, amely egy szigorú, de stabil működést irányoz elő.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …