2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Rekordot döntött a Gyulán töltött vendégéjszakák száma

Télen is sok a vendég az Erkel hotelban, Gyula legnagyobb szálláshelye folyamatosan fogadja a látogatókat. Az elmúlt hat év vendégéjszakaszám növekedése, valamint a legnépszerűbb desztinációk között elért helyezések mutatják, hogy Gyula turisztikai pozíciója folyamatosan erősödik.
A polgármesteri hivatal adócsoportjának előzetes adatai alapján 2016-ban közel 473 ezer vendégéjszakát regisztráltak a fürdőváros összes szálláshelyén, mely 10 százalékkal több az előző évhez képest.
Elsősorban a szezonon kívüli időszakban, januárban, februárban, márciusban, valamint júniusban és novemberben volt nagyobb növekedés. A Központi Statisztikai Hivatal 2016 első 11 hónapjának adatai alapján Gyula kereskedelmi szálláshelyein 7 százalékkal nőtt a vendégek száma és 3,4 százalékkal pedig az átlagos tartózkodási idő.
A turisztikai kft egyik fontos célja, hogy a szezonalitás negatív hatásait kiküszöböljék. A várost elsősorban a belföldi vendégek választják úti célul, de a külföldiek száma is nagyobb mértékben növekedett az elmúlt években.
Az évről-évre egyre nagyobb vendégszám a városi fejlesztéseknek is köszönhető. A szállodaberuházások növelték a vendégéjszakaszámot, ezt követően megnyitotta kapuit az Aquapalota, tavaly pedig egy újabb attrakcióval, az Almásy-kastély látogatóközponttal erősödött a kínálat.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …