2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Átvette a gyulai felsőoktatást a Gál Ferenc Főiskola

Fodor Lajos lett az igazgatója a február elsejétől a Gál Ferenc Főiskolához került gyulai egészségügyi karnak. Kedden az intézmény ünnepélyes átadás-átvételét a városházán rendezték meg.

Február elsejétől a Gál Ferenc Főiskola vette át a Szent István Egyetem gyulai egészségügyi karát. Az új fenntartónak komoly tapasztalatai vannak oktatási intézmények működtetésében és az elmúlt negyedszázad tapasztalatai azt mutatják, hogy gondos gazdája is ezeknek, így a város vezetése optimista a gyulai felsőoktatás jövőjét illetően.

Az intézmény továbbra is szoros partneri kapcsolatot kíván ápolni a köznevelési intézményekkel, a várossal és a megyei kórházzal, hiszen ez utóbbi gyakorlati helyszínt is biztosít a képzésekhez, és az itt végzettek egy részének munkahelyet is biztosíthat. Az intézmény új vezetése a szemléletben is szeretne változásokat végrehajtani.
A gyulai kar igazgatója az a Fodor Lajos  Lajos lett, aki korábban már ellátta ezt a pozíciót. Tervei között szerepel a szociális terület erősítése és a turizmussal kapcsolatos képzés fellendítése.
A gyulai intézményben jelenleg 250 hallgató van, akik semmit nem fognak észrevenni a fenntartó váltásból, a Gál Ferenc főiskola valamennyi oktatót átvette a Szent István Egyetemtől.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …