2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Újabb kurzusok elindítását tervezik a Nyugdíjasok Akadémiáján

Továbbra is töretlen az érdeklődés a nyugdíjasok akadémiája iránt Gyulán. Az Évgyűrűkben szakértőinkkel az időskori tanulás fontosságáról, hatásairól beszélgetünk.
Az aktív időszak kitolása, a szellemi frissesség megőrzése és az új ismeretek elsajátítása, ezek azok a legfontosabb okok, amelyek életre hívták annak idején, Gyulán a Nyugdíjasok Akadémiájának elindítását, az országban elsők között. Homoki Andrea a Gál Ferenc Főiskola gyulai egészségügyi intézetének igazgatóhelyettese a 3Témában elmondta, az ingyenes kurzusok elindítását minden évben egy igényfelmérés előzi meg, de mindig vannak állandó, nagy népszerűségnek örvendő témák.
Az elmúlt 15 év alatt 6-700 hallgató vett részt a kurzusokon van, aki többször is, félévente átlagosan 70 és 80 között van a jelentkezők száma. Kezdetben vizsgához kötötték az akadémia elvégzését, ma már elegendő, ha valaki részt vesz a kurzusok 70 százalékán ahhoz, hogy megkapja az oklevelet. A későbbiekben az eddigiek mellé új témákban is szeretnének tanfolyamokat indítani.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …