2024. április 24., szerda
FONTOS

Átadták az adományt a hajéktalanszállónak

Nemcsak lelki tartalma, hanem kézzel fogható, gyakorlati oldala is van ökumenikus imahétnek. A nyolc nap minden estéjén gyűjtöttek a hívek körében az aktuális helyszíneken. Az összegyűlt összeget a gyulai történelmi egyházak képviselői hétfőn adták át a hajléktalanszálló számára. Minden évben a négy felekezet közösen dönti el, hogy kinek nyújtják át a befolyt összeget.
Az adomány a hajléktalanszálló normatíváját bővíti, tehermentesíti az intézmény működésre szánt büdzséjét. A tavalyi évben adományokból nagy volumenű felújítást végeztek. A jelenleg telt házzal működő létesítményben a nappali melegedőben 108, az éjjeli menedéken 44, az átmeneti szállón pedig 16 rászoruló kapott helyet.
A közeljövőben több programmal készül az ökumenikus segélyszervezet a fedél nélküliek számára. 2015-ben vezették be a gyulai központban az úgynevezett “tallér programot”, melynek megvalósulása a nappali melegedőhöz köthető. Itt szabadidős és fejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt a kliensek, úgy mint kézműves tevékenységek, vagy a ház körüli önkéntes segítő feladatok. Az ezekben aktívan részt vevők tallért gyűjtenek. A beváltás időszakában az általuk meghatározott dolgokra válthatják be a tallérokat: tusfürdő, ruházat, könyv, kerékpár. A hajléktalanszállón emellett indítanak takarító tanfolyamot, illetve a hétköznapi ügyintézéssel kapcsolatos előadást szerveznek.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …