2024. április 26., péntek
FONTOS

Az egyházmegyétől jött az eddigi legnagyobb adomány

Az eddigi legnagyobb összeggel, 3,5 millió forinttal támogatta a Szeged-Csanádi Egyházmegye a koraszülöttek szállítására alkalmas mentőautó beszerzését – jelentette be a szerda délutáni sajtótájékoztatón a gyűjtést végző alapítvány elnöke. Abdulrahman Abdulrab Mohamed kiemelte, ezzel az összeggel már közelítik a 20 millió forintot.

Kiss-Rigó László püspök azt mondta, egy ilyen jó cél érdekében nem lehet nem együttműködni a jó szándékú emberekkel. A sajtótájékoztatón elhangzott, ez a mentőautó azért különleges, mert gyakorlatilag minden olyan eszközzel felszerelik majd, melyek szükségesek a koraszülöttek megfelelő ellátásához. Ezzel a 3,5 millió forinttal már majdnem 20 millió forintnál tart az alapítvány. Ez pedig azt jelenti, hogy a terv közel felét teljesítették, vagyis el lehet gondolkodni azon, hogy magát a gépkocsit beszerezzék, után pedig majd a berendezés megvásárlására gyűjtenek.
Átlagosan minden tizedik gyermek jön a világra koraszülöttként, Békés megyében egy évben ez 250 csecsemőt jelent. Mindegyikük szállításra szorul, és nagy jelentősége van annak, hogy minél hamarabb megkapják a megfelelő ellátást.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …