2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Évértékelő: kevesebb a bűncselekmény és a baleset

791-el kevesebb bűncselekmény történt Békés megyében 2016-ban, mint egy évvel korábban – hangzott el a megyei rendőr-főkapitányság évértékelő sajtótájékoztatóján.

A balesetek esetében is kedvező változásról számoltak be, a halálos kimenetelű események közel 30 százalékkal csökkentek.

Mind a balesetek mind a bűncselekmények száma csökkent 2016-ban Békés megyében, mondta Polyák Zsolt a  megyei rendőr főkapitányság évértékelőjén. Tavaly összesen 6123 regisztrált bűncselekmény történt, ami 791-el kevesebb az előző évihez képest. Békés továbbra is a legkevésbé fertőzött megyékhez tartozik, 100.000 lakosra 1854 bűncselekmény jut, és Békéscsaba is megőrizte a helyét a bűnügyi fertőzöttség tekintetében a megyei városok között, hiszen 20.a listán.

Emberölés összesen hat történt a megyében, a nyomozás eredményességi mutató itt 100 százalékos volt. A vagyon elleni bűncselekmények 5 évre visszamenőleg folyamatosan csökkennek

A rablások tekintetében is jelentős a csökkenés, közel 50 százalékkal kevesebb ilyet eset történt, mint előző évben, és a közterületen elkövetett bűncselekmények száma is alatta maradt az előző évinek. A személyi sérüléssel járó baleset 2015-ben 609 volt, míg tavaly ez a szám 555, ebből halálos kimenetelű 15 volt, ami közel 30 százalékos csökkenést jelent. 2016-ban 257 tiltott határátlépést regisztráltak, ami szintén kevesebb a korábbi évekhez képest. A rendőrség továbbra is fontos figyelmet fordít a drogprevencióra, és a dizájner drogokra. A szervezet legfontosabb célja idén is az állampolgárok szubjektív biztonság érzetének növelése, függetlenül attól, hogy melyik településről van szó.

Nézze meg ezt is:

Pénzt akart lopni egy férfi egy gyulai telephelyről

Először a riasztó elijesztette, másodjára a zsákmányolt bankók egy részét elhagyta. Kidobta a ruháját és …