2022. november 26., szombat
FONTOS

Az óvoda alapítását ünnepelték

Apor Vilmos odafentről kíséri, és segíti ennek a közösségnek az életét: mondta Kovács József általános püspöki helynök az egykori gyulai plébánosról elnevezett óvoda 20 éves fennállása alkalmából rendezett ünnepségen.

Az eseményen az alapítók és egykori munkatársak emlékeztek az elmúlt két évtized történéseire.
Az intézmény nagycsoportosainak műsorával kezdődött a Boldog Apor Vilmos Katolikus Óvoda fennállásának 20 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezés.Kiss Józsefné az óvoda egykori vezetője az óvodaalapítás történetét összefoglalva emlékezett az elmúlt két évtizedre, felelevenítve, hogy milyen változásokon  ment keresztül ez idő alatt az intézmény.

 

Kovács József általános püspöki helynök az óvoda alapítója azt mondta, minden ott kezdődött amikor Apor Vilmos annak idején megalapította a szegények számára Máriafalván az óvodát. Amikor pedig a rendszerváltás után az egyház visszakapta az ingatlanjait, a várossal megegyezve az egykor Szél Villát vehették birtokukba.
Flender Beáta óvodavezető ismertette Apor Vilmos életútját, akinek szellemiségét a mindennapokban is szeretnék átadni a gyerekeken keresztül az egész családnak.

Nézze meg ezt is:

Gyulai cégek vezetőinek tartott prezentációt a Neumann János Egyetem két dékánja

  Az esemény célja az volt, hogy a kecskeméti intézmény szeretne együttműködni fürdővárosi cégekkel a …