2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Természetfilm készült Békés megye horgászvizeiről

Horgászvizeink Békésben címmel egy új természetfilmet készített Major Gyula és Gyurkó Dániel. Az alkotók különböző időjárási viszonyok között mutatják be a Körösökön folyó horgászatot úgy, hogy a nem szakértő nézők is számára is élményt nyújtson.

A korábbi két filmet követően három éves munka után elkészült Major Gyula és Gyurkó Dániel új filmje, Horgászvizeink Békésben címmel. Az alkotók célja az volt, hogy bemutassák a Körösökön folyó horgászatot, megismertetve olyan halakat is, amelyeket csak nagyon ritkán lehet látni. A film több évszakon keresztül mutatja be a Körösök különböző arcát a ragyogó napsütéstől a befagyott téli vizekig az eltérő halfajok horgászatát. A sokszínűségből adódóan a készítőknek számos nehézséggel kellett megküzdeniük, hogy a végeredmény olyan legyen amilyet elképzeltek.

A film a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége megbízásából készült több megyei vállalkozás támogatásával, és bár három évig készült, így sem sikerült teljes mértékben feldolgozni a témát, ezért felmerült a lehetősége a folytatásnak is.

A Horgászvizeink Békésben című filmet március 16-án este mutatják be a Csabagyöngye kulturális központban.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …