2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Sikertörténet a kastély első éve

Az Erkel Ferenc Kulturális Központ munkatársai által megjelenítve jelképesen a főúri épület egykori lakói is részt vettek az Almásy-kastély Látogatóközpont átadásának egy éves évfordulója alkalmából megtartott, kedd délelőtti ünnepiségen.
Görgényi Ernő polgármester elmondta, a látogatóközpont messze felülmúlta a várakozásokat, az első évben 76 ezer vendég tekintette meg a kiállításokat és tárlatokat. A kastély emellett szerves része lett a város turisztikai és kulturális életének. A polgármester szerint a siker a felújításban és a szakmai munkában részt vevők munkáját dicséri.
A sajtótájékoztatón Dombi Ildikó ismertette az évforduló alkalmából megrendezett programokat. A látogatóközpont egész héten a kastély múltját a középpontba helyező tematikus tárlatokkal várja a látogatókat, szombaton pedig egész napos kastélyfesztivál keretein belül barokk-kori alkotóházzal és divatbemutatóval, toronyzenével és tűzijátékkal ünnepelnek.

Az igazgatónő emellett értékelte az elmúlt egy év munkáját is.
Az esemény végén születésnapi tortával köszöntötték a megjelenteket.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …