2024. április 20., szombat
FONTOS

Bölcsőde és kerékpárút fejlesztésre készülnek

A város fejlesztési stratégiája volt a fő téma a hagyományteremtő szándékkal megrendezett első civil fórumnak. Kónya István alpolgármester elmondta, a döntés előkészítő bizottság többek között támogatja a város belvízelvezető rendszerének 400 milliós  korszerűsítését, és a két gyulai bölcsőde felújítását több, mint 250 millió forint értékben.
Idén első alkalommal a Gyulai Kert és Tanyatulajdonosok Egyesülete vállalta magára a házigazda szerepet, de minden évben más szervezet lesz majd a rendező.

Az fórumon beszámoló hangzott el  Gyula fejlesztési stratégiájáról, ahol Kónya István alpolgármester ismertette a város ez irányú céljait. A beadott pályázatokat támogatja a döntés előkészítő bizottság, így felújítanák a Leiningen utcai csemeteházat és játszóeszközöket vásárolnának a Gyulavári bölcsődébe, összesen 253 milliós forrásból. A város belvízelvezető rendszerét is fejlesztenék többek között a Szentháromság utcán, a Paradicsomi városrészen és Román város jelentős részén, közel 400 millió forint értékben.

Energetikai korszerűsítést végeznének el a közüzemi kft irodaépületén 165 milliós forrásból. Szintén támogatja a bizottság kerékpárút kiépítését Máriafalvától városerdőig 400 milliós összértékben. A pályázatok elbírálása folyamatban, van a város reményei szerint valamennyi fejlesztési elképzelésük zöld utat kap majd.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …