2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Gyulára látogatott a Magyar Úszó Szövetség elnöke

 

Bienerth Gusztáv személyében első alkalommal tett látogatást Gyulán a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

A január 8-án megválasztott vezető azért jött a fürdővárosba, hogy tájékozódjon a helyi viszonyokról, a két tagszervezet, a várfürdő és Triton mellett megnézte a létesítményeket, és magát a várost is.

Bienerth Gusztáv beszélt arról, hogy támogatják Gyula uszodafejlesztési terveit, szükség esetén közreműködnek a tervek sikeres megvalósításában. Hangsúlyozta, fontos cél, hogy minden gyerek tanuljon meg úszni, és hogy a versenyeztetés világszínvonalú legyen.
Görgényi Ernő kiemelte, ez az első alkalom, hogy a Magyar Úszó Szövetség elnöke Gyulára látogat. Ez pedig azt bizonyítja, hogy érdeklődnek az itteni feltételek, körülmények iránt. A gyulai polgármester azt mondta, számítanak a segítségre az új uszoda tervezésben.
Mint arról már beszámoltunk, az új uszoda megépítése első hallásra meglepő módon a Nemzeti Várprogramhoz kapcsolódik. A szigeterőd koncepció részeként ugyanis helyreállítanák az egykori vizesárkot, ennek a jelenlegi, korszerűnek már nem számító uszodaegyüttes épp az útjában van, ezért is építenének egy korszerűbbet egy másik helyen.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …