2024. április 20., szombat
FONTOS

Nagyjavítást végeznek a Kossuth téri szökőkúton

A szokásosnál később, várhatóan csak húsvétkor indulnak el a szökőkutak a Kossuth és a Harruckern téren. Előbb egy teljes körű karbantartási munkát kell befejezni ahhoz, hogy ezt követően elkezdődhessen a medencék tisztítása és vízzel való feltöltése.

Nagy ütemben dolgoznak a gépek a Kossuth téri szökőkútnál, ami nem, véletlen, hiszen egy jelentős munkát kell még befejeznie még a szakembernek ahhoz, hogy elindulhasson a beüzemelés. Ugyan ilyenkor minden évben elvégzik a szokásos karbantartási munkákat, de idén ez jóval nagyobb volumenű, mert több problémát is ki kellett javítani a létesítményen. Ilyenkor ugyanis megtisztítják a levízkövesedett felületeket, a kihullott fugákat pótolják, de most ezen felül több helyen leváltak a kőlapok, és alatta a ragasztófelület teljesen elhasználódott, így a kivitelezőnek ezt a problémát is meg kell szüntetnie. Ezt vélhetően  az okozhatta, hogy úgynevezett zárt fugázással lehetett csak megoldani annak idején a kivitelezést, ami miatt a víz beszivárgott a kövek alá.
A szökőkút világítás rendszererét már kedden elkezdik felülvizsgálni a szakemberek és ahol szükséges az izzókat és a vezetékeket kicserélik, így ha minden a tervek szerint alakul Húsvétra már üzemelni fognak a kutak.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …