Pénteken nyitották meg a Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát a Várkertben. Az immár hagyományosnak mondható rendezvény idén három napos volt.
A szombati napon a szárazkolbászok és füstölt termékek versenyén szakmai zsűri értékelte a nevezett húskészítményeket. A kolbászoknál elsősorban arra figyeltek, az alapanyagokat megfelelően dolgozták-e el betöltés előtt.
A mustra alatt a sátrakban felállított standoknál több húsgyártó cég termékei közül is válogathattak a résztvevők.
A szervezők elmondása szerint bár az idei rövidebb rendezvényre kevesebben látogattak ki, a tavalyi évhez képest a standoknál több húskészítményt sikerült eladni. A mustrára a helyiek mellett érkeztek az ország minden részéről, illetve a határokon túlról is.
A mára országos hírnévnek örvendő sódarmustra a gasztronómiai jelentősége mellett komoly turisztikai értékkel is bír.
A háromnapos rendezvényen esténként zenei fellépők szórakoztatták a közönséget.