2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Felújítják az Erkel kollégiumát

Az állam is gondos gazdája a gyulai iskoláknak – hangsúlyozta a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón Kovács József országgyűlési képviselő.

Az esemény apropója az volt, hogy valamivel több, mint 135 millió forintból újítják fel az Erkel gimnázium kollégiumának 1960-as évek óta működő épületét, mely igencsak rászorul a felújításra és az energetikai korszerűsítésre. Kovács József kiemelte, az épület fehér és szürke színű lesz, vagyis a korábbi példákhoz hasonlóan igyekeznek elkerülni a hivalkodó színeket.

Gyulán az oktatás fejlesztése kiemelt jelentőséggel bír – hangsúlyozta a város polgármestere. Görgényi Ernő emlékeztetett, az elmúlt években több jelentős beruházást elvégeztek az Erkelben is, az alma mater új természettudományi laboratóriumot kapott, napelemek kerültek a tetőre, és megújult a tornaterem fűtése. A városvezető kitért arra, hogy az Erkel gimnázium nemcsak a gyulaiakat, hanem a környező települések lakosságát is szolgálja, a kollégium felújítása pedig – mivel vidéki gyerekek laknak itt – bőven túlmutat a városon.

A kivitelezőt már kiválasztották, a következő lépés a támogatói szerződés aláírása lesz, a kivitelezés ezután kezdődhet. A munkálatok legjelentősebb részét a nyári szünet idejére próbálják időzíteni.

Nézze meg ezt is:

Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

  A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat …