2021. március 7., vasárnap
FONTOS

Többféle módon segíti az egyház a rászorulókat

Egész évben folyamatosan segíti a rászorulókat a katolikus egyház Gyulán. Kovács Péter plébános az Évgyűrűkben beszélt arról, hogyan jutnak el a szegényekhez, betegekhez, testi és szellemi táplálékot nyújtva számukra.

A nagyböjti időszakhoz is hozzátartozik az adakozás hiszen annak idején a szentmisékre vittek ételeket a rászorulóknak, olyanoknak is akik nem tartoztak az egyházi közösséghez, de ez nem volt kitétel ha valaki segítségre szorul. Ezt a szokást a mai napig megőrizte az egyház a karitászon keresztül felkeresik a nagycsaládosokat, elesetteket, egyedülállókat. Egész évben gyógyszersegélyeket is biztosítanak az érintetteknek, sőt ha valaki felkeresi a plébániát mert éhes, egy tál étellel mindig kisegítik.
Ezeken túlmenően rendszeresen elmennek szociális otthonokba és végig látogatják az ott élő betegeket, és akik nem tudnak templomba jönni, azok számára is kiszolgáltatják a szentséget, így az ő ellátásuk bármilyen időpontban megtörténhet, ezzel is Jézus példáját követve.

Nézze meg ezt is:

Pandémia idején is segít a Karitász

A gondviselés kinyújtott karjai az önkéntesek A járványhelyzet átírta a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász szervezetének elmúlt …