2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Termál FC – Dabas 1-0

Hét meccses veretlenségi sorozattal érkezett Gyulára a Dabas, mely az utóbbi hetek jó produkciójának köszönhetően ki is került a kiesés által közvetlenül fenyegetett csapatok köréből, ezzel együtt a pozíciójuk megerősítése érdekében pontra, pontokra lett volna szükségük a fürdővárosban. A Pécs elleni, 3-0-ás vereség után a Termál számára kulcsfontosságú volt ez a találkozó, egy esetleges vereséggel Oláh Ferenc együttese igen nehéz helyzetbe kerülhetett volna.

Az első percek óvatosabb játéka után a pirosban játszó dabasiak a 10. percben veszélyeztettek komolyabban, Sós Márkó lövése a kapufáról pattant ki. A szöglet után a betömörülő gyulai védelem hárította az újabb próbálkozásokat.

Nem sokkal ezután a túloldalon Erdős szabadrúgása találta meg Szántót, aki viszont nem tudta kapura tenni.

A félidő felénél Takács Kornél bombázott fölé, majd Sós lövésénél kellett nyújtózkodnia Harmannak. A 38. minutumban Okos a gólvonalnál fejelte ki a dabasi fejest.

A második játékrész is dabasi támadásokat hozott. Az 55. percben egy vendég szöglet után Zsolnai sarkazott középre, Takács az üres kapuval szemben csak kevéssel maradt le a labdáról.

A 61. percben Pilán Richárd kezére pattant a labda, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Takács lövését Harman kitolta, a gyulai kapus az újabb lövést is hárította.

Negyedórával a vége előtt Zsolnai lőtt fölé, de ezzel a Dabas el is lőtte a puskaporát. A korábbi rohamokat kiálló gyulaiak viszont hosszú idő után a 81. percben újra komolyabb helyzetig jutottak, Gábor Lukács passza után Balogh Milán tornáztatta meg Scheilingert. Kevéssel ezután Gábor Lukács volt bátortalanabb a kelleténél, így a vendég védelem megállította. Két percben belül a Termál a harmadik nagy esélyig jutott, Sipos szöglete ugyanis a kapufán csattant.

Az igazi csattanó a 89. percre maradt, Maruska Vitalij labdaszerzése után Balogh Milán futotta le emberét, az alapvonal közelébe érve beadott, a visszagurított labdát pedig Sipos vágta a kapuba.

A 92. percben Nagy Gergely szabadrúgása Szántón változtatott irány, Maruska pedig mellé bólintott. A végeredmény : Termál FC – Dabas 1-0.

A sikernek köszönhetően a Termál hosszabb idő után ellépett az egyenes kiesést jelentő, utolsó öt hely valamelyikéről. A csapat a hétvégén a Pénzügyőrhöz látogat, a következő hazai találkozót április 29-én, a Dunaharaszti ellen vívják.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …