2019. szeptember 16., hétfő
FONTOS

Szükség van a jó munkás emberekre

Egy jó szakma ma felér egy diplomával: hangzott el a második alkalommal megrendezett szakmák éjszakája elnevezésű rendezvényen, melynek a Harruckern iskola adott otthont. Az országos program gyulai állomásán az érdeklődök testközelből ismerkedhettek meg 14 szakmával.
A rendezvény célja kedvet csinálni az érdeklődőknek a különböző szakmákhoz, mert az a fajta szakképzési rendszer, amely ma Magyarországon működik, az a fajta szakember hiány, amely tapasztalható, megoldást kíván. Ezen az estén például a cukrászat iránt érdeklődőknek lehetősége volt az úgynevezett gyakorló tésztán kipróbálni, hogy, hogyan is készül a kalács és más tészta.

 
Az iskola azért is csatlakozott örömmel az országos kezdeményezéshez, mert egy-egy ilyen alkalommal úgy lehet közelebbről megismerni egy adott szakmát, amire máskor nincs lehetőség.
A város vezetése fontosnak tartja, hogy a jövő szakembereit olyan iskolákban kell oktatni, amelyek megfelelő tudást és szakmaiságot közvetítenek.
Az iskola igazgatója elmondta, jövőre is csatlakozni kívánnak a szakmák éjszakája elnevezésű programhoz.

Nézze meg ezt is:

Ismét Gyula adott otthont a fiatal művészek szabadegyetemének

Csütörtökön nyitotta meg Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke az Előretolt Helyőrség Szabadegyetemet, a művelődési …