2024. április 25., csütörtök
FONTOS

18 milliárd jön a megyébe TOP-os forrásokból

Várfi András, a megyei önkormányzat alelnöke ismertette a legfrissebb fejleményeket a TOP-os, vagyis a Terület- és Településfejlesztási Operatív Programmal kapcsolatban. Szavaiból kiderült, a megyébe a legutóbbi döntések alapján 18,3 milliárd forint érkezik. Az elnyert pályázati források értékét növeli, hogy a legtöbb esetben nem kell melléjük önerőt biztosítani.

A ciklus eddigi legfontosabb sajtótájékoztatója ez – hangsúlyozta Zalai Mihály. A megyei elnök kitért arra, éveken át dolgoztak azért, hogy ez a 11 nagy területet lefedő, 179 pályázat megvalósulhasson.

Az irányító hatóság támogató döntéseivel hamarosan több, mint 18 milliárd forint érkezhet a megyébe. Tolnai Péter alelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy ezen felül korábban már közel 7,5 milliárdnyi forrásról született döntés. Ezeken belül a foglalkoztatás és a közlekedés fejlesztése játszotta a kulcsszerepet.

A 179, friss nyertes pályázatok esetében jó eséllyel az idei év vége felé, vagy jövőre kezdődhetnek el a kivitelezési munkálatok. 2018-ra várhatóan lesz olyan projekt, melyeket be is fejeznek majd.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …