2021. szeptember 27., hétfő
FONTOS

Több tízezren látogattak ki a pálinkafesztiválra

A Szicsek Pálinkafőzde 2015-ös évjáratú Piros Vilmoskörtéje lett a legjobb kereskedelmi pálinka, és a legjobb kereskedelmi főzde címet is ez a cég érdemelte ki. A 18. gyulai pálinkafesztivál három napja alatt több tízezren látogattak ki a várkertbe.

A  városháza dísztermében hirdették ki a a kereskedelmi főzdék számára kiírt verseny eredményét, ebben az évben 17 főzde 158 mintával nevezett. Idén a legjobb kereskedelmi pálinka, a Szicsek Pálinkafőzde 2015-ös évjáratú Piros Vilmoskörte pálinkája lett és a legjobb kereskedelmi főzde címet szintén ez a cég érdemelte ki.
A várkertben a fesztivál három napja alatt számos programmal és természetesen pálinkákkal várták a vendégeket. Ma már komoly választék van a különböző pálinkákból, ami egyértelműen mutatja a minőségi előrelépést.
Idén a megye pálinkája címet az Árpád Pálinka Piros Vilmosa érdemelte ki, ami tavaly az év pálinkája lett, a cég több mint harminc féle ízzel érkezett a fesztiválra, amelyben szinte minden korosztály találhatott ízlésének megfelelőt. A pálinka fesztivál az elmúlt 18 év alatt mára az ország egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényévé nőtte ki magát, ezzel is népszerűsítve a minőségi pálinka fogyasztását.
A rendezvény három napja alatt kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínáltak kulturális programokat, a színpadon a hazai könnyűzenei élet népszerű előadói váltották egymást.

Nézze meg ezt is:

Kutatók éjszakája a levéltárban

  Szombat késő délután megkezdték a Kutatók éjszakáját a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltárában. …