2024. április 24., szerda
FONTOS

Tovább vinné az összművészeti fesztivált Elek Tibor

Nagyobb hangsúlyt fektetne a várszínház saját bemutatóira a teátrum leendő igazgatója. Elek Tibor a 3Témában elmondta, felújítaná a történelmi és a kortárs magyar drámák színpadra állításának hagyományát, és könnyebben befogadható előadásokat is bemutatna.

Elek Tibor, a Gyulai Várszínház november 1-től kinevezett új igazgatója a 3Témában beszélt arról, milyen értékeket megtartva képzeli el a teátrum jövőjét. A színház összművészeti jellegét megőrizve egy olyan nyári fesztiválban gondolkodik, melyben a prózai elemek mellett továbbra is helyet kapnának a zenei programok, így a blues, a jazz és a musical is a repertoár részét képezné. Elek Tibor nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a színház saját bemutatóira.
A leendő igazgató a jelenlegi stábbal képzeli el a munkát a jövőben is, tovább vinné a Shakespeare fesztivált, de rövidebb időtartamban, és a fiatalokat is jobban bevonva. A vár, a tószínpad, a Ladics ház mellett az Almásy kastélyban is tartanának előadásokat. Elek Tibort ez év novemberétől öt évre nevezték ki a várszínház igazgatójává.

Nézze meg ezt is:

Népszerű volt a baromfi a kisállatbörzén

Az idén második alkalommal rendezték meg a kisállatbörzét a fürdővárosban. A szombat délelőtti, a gyulai …