2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Szeged-Grosics – Szolnoki MÁV 0-0

Három vereség után szeretett volna javítani mérlegén a Szolnok, mely a legutóbbi három mérkőzésén két pontot szerző Szeged-Grosicshoz látogatott. A vendégek ezeken a találkozókon 9 gólt kaptak, így most az is fontos volt számunkra, hogy stabilabbá tegyék a védelmüket. A hazai gárda továbbra is messze a legkevesebb találatot kapta az egész NB II-ben, a góllövéssel viszont az utóbbi időben hadilábon áll a csapat.

Az első lehetőség a valamivel aktívabb Szeged előtt adódott, Király beadásszerű lövésébe Zádori nem tudott belepiszkálni. A 18. percben Mészáros Márk lőtt fordulásból, a Zádoriról lepattanó labdát Balogh próbálta ismét kapura tenni, de a szolnoki védelem Király lövésénél is állta a sarat. A vendégek hamar válaszolhattak volna, Tóth László szöglete után a szegedi Jagodics fejéről pattant fölé a labda. Germántól indult a szegedi akció a 33. percben, Zabari beadására a hazai csapatkapitány érkezett, de a fejes mellé ment. Egy minutum elteltével Mészáros szabadrúgását Farkas csúsztatta meg, Molnár F. kapus vetődve hárított. A félidő hajrájában előbb Olasz Dénes maradt le kevéssel a labdáról, majd Mészáros mellett Tóth László indult meg a jobb oldalon, Farkas Márk ugyan megszerezte a labdát, de a játékvezető szabadrúgást ítélt. Ezt Rokszin Ádám lőtte fölé. A játékrészt Király Patrik könnyen hárítható lövése zárta.

A fordulás után jó ideig mezőnyjátékot láthatott a közönség. Az 59. percben egy szolnoki szabadrúgás kombináció jelezte a vendégek támadókedvét. A 67. percben Jagodics nem érte el a labdát, de a kijövő Szántai tisztázott. A következő percek is a szegedi kapusról szóltak, előbb jól húzott le egy beadást, majd Tóth Balázs labdájával Tóth László lépett ki, de Szántai védett, és Olasz ismétlésénél, majd azután is a helyén volt. A túloldalon Germán szabadrúgásánál kellett részen lennie Molnár F-nek, majd ismét a Szolnok következett, Rokszin labdáját Pintér tette kapura, de Szántai ismét védett. A hajrában a Szeged volt aktívabb, Molnár F. előbb pászka lövését hárította, a 88. percben pedig Achim lépett ki, de lövése végül a kapu mellett kötött ki.

A végeredmény: Szeged 2011- Grosics Akadémia – Szolnoki MÁV FC 0-0.

A Szeged-Grosics ezen a hétvégén a Puskás felcsúti otthonában játszik, a következő hazai mérkőzésre május 21-én kerül sor a Kisvárda ellen.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …