2024. április 23., kedd
FONTOS

Hódmezővásárhely – Gyula 1-0

Nagy szüksége lett volna a pontra, pontokra a Termál FC-nek a kiesés ellen vívott harcban, Oláh Ferenc együttese azonban az élmezőnyhöz tartozó, kék-sárgában pályára lépő Hódmezővásárhely otthonába látogatott. A találkozó esélyesének még úgyis a vásárhelyiek számítottak, hogy legutóbbi négy meccsükön döntetlent játszottak.

A gyulai együttes bátran kezdett, a 3. percben Nagy szabadrúgása után Lipták, majd Styecz fejelt. Tíz perc múlva válaszolt a hazai csapat, Végh Ariel távoli lövését Harman csak kiütni tudta, a kipattanót Bartyik mellé lőtte. Hamarosan újra a Vásárhely veszélyeztetett, Kormányos közeli lövését a gyulai kapus hárította.

Fél óra elteltével Sipos szabadrúgását ütötte ki Bordás, a 38. percben pedig Balogh Milán ívelésénél kellett vetődnie a vásárhelyi hálóőrnek. Alig egy perc telt el, amikor rosszul jött ki a kapus, Sipos lövését az egyik védő tisztázta a gólvonalon, majd Szántó passzánál reklamáltak büntetőt a gyulaiak. A félidő utolsó jelenete az volt, amikor Bartyik szabadrúgását Tóth fejelte kapura, de a vendég védelem mentett.
Alig kezdődött el a második játékrész, amikor Véghet állították meg szabálytalanul a gyulai tizenhatos előterében. A szabadrúgást Bartyik szépen tekerte a kapu jobb oldalába, így megszerezte a vezetést a Hódmezővásárhely. Hamarosan Marton tesztelte Harmant, majd Végh Ariel próbálkozott szabadrúgásból.

A Termál a 64. percben került újra helyzetbe, Erdős szabadrúgása után Szántó durrantott fölé. A 83. percben a szöglet után Bartyik válláról pattant a labda a vásárhelyi kapu felé, de Bordás résen volt. Kevéssel később Fábián került helyzetbe, de kicsit hosszan vette át a labdát, így az Harmané lett.

A 93. percben a videóban látható eset után Pilán Richárdot állította ki a játékvezető, a hátralévő időben pedig már nem változott az eredmény, Hódmezővásárhely – Gyula 1-0.

A Termál 30 forduló után a kiesést jelentő 15. helyen áll, a csapat szombaton, fél 6-kor a Méhkerék ellen tehet nagy lépést a bentmaradás felé.

Felvétel: Vásárhelyi Televízió

Nézze meg ezt is:

Szerdától tesztüzem – már látogatható a Ladics-ház

Célegyenesbe ért a Ladics-ház korszerűsítése, a napokban az utolsó simításokat is elvégezték a szakemberek. A …