2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Gyula – Méhkerék 1-0

Két, kiesés ellen küzdő csapat találkozott az NB III Közép csoport 31. fordulójában, a megyei rangadón, ahol a Gyulai Termál a Méhkeréket fogadta. Az előző fordulóban a Hódmezővásárhely ellen elszenvedett vereség után edzőt cserélő hazaiak a 15., a Méhkerék a 17. helyen állt a bajnokságban, így mindkét csapat számára létfontosságú volt a mérkőzés.

A hazaiak már az első félidő elején uralták a mezőnyt. Az ötödik percben Sipos Krisztián előrelőtt labdájából induló akció végén azonban a kisodródó Czirok József lövését a méhkeréki kapus könnyedén védte.

A 10. percben a félpályáról induló támadás végén a 16-os előterében Okos István kapta meg a labdát, aki kapura tört és a bevetődő Vincze Dániel mellett gurította a méhkeréki kapu jobb alsó sarkába a játékszert.

Egy perccel később növelhette volna az előnyét a hazai csapat, Okos fejesét azonban Patka György kapusnak sikerült a felső lécre tornáznia. A Termál az első félidőben nagyrészt oldalról beívelt labdákkal veszélyeztetett, a 26. percben Okos a kapus kezébe fejelt, három minutummal később pedig Styecz Milán bólintott a kapu fölé egy szöglet után. A 35. percben ápolásra volt szükség, miután a leshelyzetből kapuba fejelő Vincze Dániel ütközött Harman kapussal.

A második félidőt a vendégcsapat nagyobb elszántsággal kezdte, ez azonban csak pontrúgások kiharcolására volt elég. Az 53. percben Balogh Milán szabálytalansága után veszélyes helyről lőhettek szabadrúgást, ezt viszont Hajdu Zsolt messze a kapu fölé lőtte. A láthatóan fáradó méhkerékieket a Termál többször is lekontrázta. A 64. percben Styecz törhetett egyedül a kapura, gyenge és pontatlan lövését azonban hárította a kapus, majd Balogh Milán hasonló helyzetben Patka kezébe lőtte a labdát. A védések azonban csak az egygólos hátrány megtartására voltak elegendőek, ugyanis a hajrában a Méhkerék hiába jutott el a hazai tizenhatoson belülre, a befejezésnél pontatlannak bizonyultak. Így az eredmény a hármas sípszóig nem változott, Gyulai Termál FC – Méhkeréki SE egy-null.

A gyulai csapat a győzelemmel egy helyet lépett előre a tabellán, ez azonban még nem elég a bennmaradáshoz, így a következő fordulókban a Szigetszentmiklós, a Dunaújváros és a Ferencváros második csapata ellen is pontot, pontokat kell szerezni.

Nézze meg ezt is:

Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

  A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat …