2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Több ezer virág színesítette az idei fesztivált

Ambrus Tibor, Csopak polgármestere nyitotta meg a II. Gyulai Virágok Fesztiválját szombat este a Vigadó előtt felállított színpadon. Tavaly Balatonfüred volt a díszvendég, idén pedig egy másik Balaton-parti település, Csopak.

A Gyulai Virágok Vasárnapja rendezvény még 2001-ben kezdődött, amely az egyre nagyobb érdeklődés eredményeként a tavalyi évtől kezdve három naposra nőtte ki magát. Pénteken szakmai konferencia volt, szombaton és vasárnap pedig a színpadi produkcióké és a virágoké volt a főszerep. Szombat este Hevesi Tamás szórakoztatta a közönséget, vasárnap pedig már gyerekek néptánc műsora színesítette a rendezvényt.

A II. Gyulai Virágok Fesztiválja idén új helyszínen, a Béke sugárúton és a Göndöcs-kertben várta az érdeklődőket, miután az esemény kinőtte korábbi színhelyét, a Kossuth teret. A vásárlók körében a “sláger virágok” idén a muskátli, begónia és a petúnia voltak, de emellett kaktuszokat és minden más egynyári, kétnyári, illetve évelő növényeket is lehetett találni.

A 17 év óta megrendezett rendezvényen egyre több kiállító mutatja be portékáit. Az előző években közel 60-an voltak, idén pedig 70-re nőtt a számuk. A szervezők elmondták, jövőre a rendezvény további bővülésére számítanak mind a kiállítók mind a látogatók számát illetően.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …